🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Připravte svoji pleť na jaro

_b_631zena-na-slunciChcete-li celou letní sezónu mít pocit klidu a bezpečí, nepodceňujte přípravu své pokožky na toto období.

Už zanedlouho na nás konečně zase začne svítit jarní sluníčko a mnozí z nás se s radostí vystaví jeho paprskům. Jenže! Velké množství slunečních paprsků není až tak úplně prospěšné naší pokožce, navíc, ta je teď po zimě oslabena, ochranná lipidová vrstva je slabší, a pleť je tak náchylnější ke každému podráždění. Prostě, na sluníčko a pobyt na něm je třeba se správně předem připravit.

A kromě sluníčka, na nás teď na jaře číhají další nebezpečné vnější vlivy, jako jsou pyly a další alergeny. Právě ty budou na jaře útočit na naši pleť ze všech stran. Také před tímto atakem musíme svoji pleť důkladně ochránit.

Co je tedy třeba nyní udělat a jak pokožku na jarní a letní období připravit???

Dodejte Vitamín C

Věděli jste, že vitamín C je nejen silný antioxidant, ale že jeho přítomnost je nezbytná pro syntézu kolagenu? A o významu kolagenu jsme zde již nejednou psali … Vitamín C je významný nejen pro zdraví vnitřních orgánů těla (klouby, svaly, cévy, ..) ale z hlediska krásné pleti má významný vliv na pevné kontury pokožky a napomáhá vypnutému vzhledu. A ještě navíc podporuje přirozenou ochranu pokožky před ultrafialovým zářením. To není málo, že ano?

Využijte tedy pleťovou kosmetiku, jejíž součástí je vitamín C, Vaší pokožce to v tomto období nesmírně prospěje. Po aplikaci bude Vaše pleť překvapivě vyhlazená a rozjasněná. Vitamín C navíc umí redukovat jemné projevy nadměrné pigmentace, která se právě vlivem slunečního svitu může na pleti projevit.

Nezapomeňte na exfoliaci

Co je to exfoliace? Je to odstranění odumřelých buněk z povrchu kůže. Tím se také podpoří tvorba nových ve spodních vrstvách kůže. Exfoliace tak zároveň působí proti ucpávání pórů a vzniku typických pupínků – komedomů. Vaše pleť se tím rozzáří, bude čistá a svěží a krásně vyhlazená.

Exfoliaci provádějte buď přípravky s jemným scrubem, nebo ještě lépe, použijte enzymatický peeling.

Dámy, chcete-li celou letní sezónu mít pocit klidu a bezpečí, nepodceňujte přípravu své pokožky na toto období. Pokožka se Vám za to odmění zdravým a rozzářeným vzhledem bez nežádoucích komplikací.