🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Hlavně, že budu krásná!

_b_637stojanAť se zmalujete, jak chcete, máte nárok vědět čím! Bohužel, každý průměrný kosmetický přípravek v sobě má přes dvě desítky přídavných látek a parfémy dokonce několik stovek.

Ale za jakou cenu své „krásy“ dosáhnu? Dříve většině lidí stačilo se jen umýt a jít. To je dnes však k smíchu. Chceme zvětšit objem vlasů i rtů, mít delší řasy, falešně se opálit nebo mít pleť bez jediné vrásky. Proto nové – rádoby – zázračné produkty obsahují vysoké množství chemikálií, aby vám tento výsledek poskytly.

KOLIK JE MÁLO?

Jedeme v tom hned od rána. Čistící mléko, někdy peeling, pleťový krém a make-up. A hlavně parfém! Jedna chemikálie vedle druhé. A večer to dorazíme: odličovače, masky, noční krémy. Sečteno a podtrženo: denně na sebe namažeme a nastříkáme stovky chemikálií! Některé přitom můžou ohrožovat i naše zdraví. Rtěnky obsahují průměrně 33 ingrediencí, tělové krémy 32, řasenka 29. A my se přitom téměř vůbec nestaráme o složení jednotlivých kosmetických přípravků! Je to moudré?

Neměli bychom se mnohem více zajímat, co vlastně obsahují nejběžnější přípravky - vlasový šampón, sprchový gel, zubní pasta, krém na ruce, ….?

Výrobci sice samozřejmě mají povinnost uvádět na trh jen bezpečné výrobky, ale jsme to hlavně my, ženy spotřebitelky, které nejvíce ovlivňujeme jejich používání. Naše bezpečnost tedy nutně musí začít hned u výběru vhodného kosmetického přípravku. Vybíráme tedy nejen podle typu pleti a podle účinku, ale také podle složení. Jednotlivé ingredience bývají napsány v mezinárodně platné terminologii. Tyto názvy vám vysvětlí kterýkoliv alergolog, dermatolog nebo hygienik. Můžete si je také sama vyhledat ve vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 75/2003 Sb.

VYBÍREJTE!

Suma sumárum, nekupujte si kosmetické prostředky nahodile nebo jen proto, že to doporučila sousedka a nevybírejte ani podle ceny. Vybírejte podle typu své kůže a vlasů, podle funkce, kterou od nich očekáváte a nezapomeňte se vždy podívat i na složení.

V našem internetovém obchodě se vždy důsledně snažíme udělat kousek práce za Vás a tak velmi pečlivě vybíráme kosmetické značky, které můžete najít v naší nabídce. Jistě, nelze se zcela vyhnout některým přidaným látkám. Ale je možné vybrat takové přípravky, které takovýchto látek obsahují co nejmenší množství a vůbec neobsahují látky, které jsou spojovány s hormonálními problémy, kožními problémy, alergií nebo dokonce s výskytem rakoviny.

Z toho důvodu Vám vždy v naší Poradně doporučujeme výrobky značky LARENS, která nejen, že otevřeně uvádí na svých přípravcích kompletní složení, ale ve své snaze eliminovat škodlivé ingredience došla opravdu velmi daleko.