🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Krásná v každém věku

krasa_zena_pletPleť je naše vizitka. Je proto důležité vědět, jaký typ pleti vlastně máte. Pro zjištění si můžete sama doma udělat jednoduchý test.

Pleť by měla být vždy čisťounká a hebká. Máte pravdu – ono se to lehko řekne. Ale aby to tak opravdu bylo, je nezbytné pokožku správně a pravidelně opečovávat. A v dnešní hektické době to platí dvojnásob. Věčný stres a nedostatek času, špatné ovzduší, nesprávná životospráva a především rychle plynoucí roky neustále naši citlivou pleť ohrožují. Aby se pleť všem těmto atakům úspěšně ubránila, potřebuje naši pomoc.

Víte, jaký typ pleti vlastně máte? Snadno to můžete sama zjistit! Očistěte důkladně svoji a vyčkejte asi 60 minut. Poté vezměte jemný papírový ubrousek, rovnoměrně jej přitlačte na obličej a sejměte. Zůstal-li ubrousek zcela čistý, máte suchou pleť. Jsou-li na ubrousku patrné stopy ve středu obličeje, máte smíšenou pleť. Jsou-li stopy po celém ubrousku, máte mastnou pleť.

Mastná pleť

Opticky ji poznáte velmi snadno a rychle – podle zvýšeného lesku a rozšířených pórů. Často se na ni také tvoří zanícené komedony. Mastnému vzhledu a ucpávání pórů zabráníte pravidelným mytím pleti. Používejte teplou vodu, ne však horkou. Nepoužívejte mýdla a kosmetické přípravky s obsahem alkoholu. Také se vyhněte přípravkům, které obsahují minerální nebo přírodní oleje. Jednou nebo dvakrát týdně si udělejte peeling. Vyberte si jemný hydratační krém s lehkým složením, například s kyselinou hyaluronovou.

Smíšená pleť

Je kombinací mastné a normální pokožky. Střední partie obličeje – tzv. T-zóna – bývají mastné, ostatní partie jsou naopak suché. Tento typ pleti patří k nejčastějším. U odličovacích přípravků volte ty, které se smývají. Co se týče hydratace a hydratačních krémů, upřednostněte gelové varianty, které pleť hydratují, ale nemastí ji. Pro odlíčení jsou nejvhodnější mycí pěny či mléka.

Suchá pleť

Je citlivá a k poškození velmi náchylná. Rychle a nepředvídatelně reaguje na změny. Tento typ pleti potřebuje především důkladnou a pravidelnou hydrataci. Mastnější krémy používejte na noc, na den zvolte spíše lehčí hydratační. Vhodné jsou produkty, které obsahují vitamíny A a E, kolagen, extrakty z olejů, kyselinu hyaluronovou, retinol, alantoin, squalan. Pro odličování a očištění pleti obličeje použijte micelární vodu. Důležitý je též dostatečný pitný režim.