🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Tři základní kroky pro krásnou pleť

cisteni-pletiBez dokonalého čištění ztrácí aplikace dalších – byť sebedražších kosmetických přípravků – svůj význam!

Pamatujte, že stejnou pozornost, jakou věnujete svému líčení, byste měla věnovat i odličování a čištění pleti. Základem této péče o pokožku je pravidelné a důkladné čištění pleti. Aktivní látky se totiž přes vrstvu nečistot a mazu nedostanou tam, kam je třeba. Věřte, že omýt si večer obličej teplou vodou opravdu nestačí. Voda totiž nedokáže rozpustit všechny nečistoty. Není dobré spoléhat se ani na běžné mýdlo, to může Vaši pokožku nadměrně vysušovat.

Speciální odličovací přípravky

Odstraňují nejen make-up, ale i nečistoty, které na ni denně ulpívají a též odumřelé buňky z povrchu pleti. Při nedostatečné péči může pokožka začít rychle vysychat a stárnout.

Pro večerní čištění pleti proto zvolte přípravky k tomu speciálně určené. Čistící emulze a gely jsou vhodné především pro mastný typ pleti. Nanáší se na vlhkou pokožku a účinně rozpouštějí nečistoty a zbytky líčidel. Pleťová mléka jsou vhodná převážně pro ošetření smíšené a suché pleti. Pleťové mléko naneste konečky prstů v pěti bodech – čelo, tváře nos, brada, krk – a krouživými pohyby je rozetřete po celém obličeji. Poté provádějte čištění pomocí vatového tampónu, dokud nezůstane úplně čistý. Moderním a účinným přípravkem jsou micelární vody.

Tonizační pleťové vody

Dočišťují, osvěžují a zklidňují pleť. Zjemňují její strukturu a optimálně upravují pH. Pleťová tonika též přispívají k lepšímu vstřebávání pleťových krémů a zvýšení jejich účinnosti. Po dokonalém vyčištění je pleť připravena k aplikaci vhodného krému. U smíšené a suché pleti použijeme raději hydratační nebo regenerační krém, u mastného typu pleti zvolíme lehký hydratační krém nebo gel. Nezapomeňte, že denní a noční krémy mají rozdílnou funkci a tedy i rozdílné složení! 

Pleťové krémy

Denní krémy mají lehčí konzistenci, dlouhodobě zvyšuje úroveň hydratace pleti, vyhlazuje vrásky, zpomaluje proces stárnutí, posiluje hydrolipidovou rovnováhu, zlepšuje vzhled pleti. Noční krémy především Vaši pleť hloubkově hydratuje, proto obsahuje větší množství zvlhčujících a také změkčujících látek, které nám při spánku nijak nevadí, avšak během dne by na naší pleti mohly vytvářet nepříjemný mastný vzhled.