🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Péče o oči a oční okolí

kosmetika-pro-peci-o-ocni-okoliPokožka kolem očí je tenčí a proto také velmi zranitelná. K šetrné a účinné péči o oční okolí potřebujeme tedy speciální kosmetiku.

Díky úbytku kolagenu a elastinu objevuje většina žen po třicítce na své pleti jemné vrásky. „Samoregenerace“ kůže funguje čím dál pomaleji, pleť vypadá unaveněji a vrásčitě. Ženám se doporučuje používat osvědčené výrobky obsahující dostatek kolagenu a elastinu, stejně jako peptidů, olejů a vitamínů.

S vrásky okolo očí většinou souvisejí také váčky pod očima. Pleť okolo očí je velmi náchylná k poškození, protože je velmi jemná a snadno se dehydratuje. Celý obličej dostává zabrat od slunečních paprsků, větru či prachu, ale díky jemnosti pokožky v oblasti očí, je to nejvíce vidět právě tam. Vrásky mohou vznikat i díky kouření, nespavosti nebo špatné životosprávě. Je třeba se zamyslet, zda přijímáte dostatek tekutin, zda nejíte mnoho tučného jídla či zda naopak jíte dostatek zeleniny a ovoce.
Pokožka okolo očí má jinou strukturu než zbytek pleti v obličeji. Z klasického pleťového krému má proto pokožka okolo očí problém přijmout dostatek živin, a proto je třeba používat speciální přípravky určené pro péči očního okolí.

Oči si nikdy nemněte, protože riskujete popraskání malých cévek, což vede ke ztmavení a zmatnění kůže. Na oční víčka a jejich okolí se častěji než krémy používají různé séra proti vráskám, gely nebo oční masky

A nakonec ještě pár tipů:

  • Máte oteklé oči? Nepoužívejte světlé, moc tmavé nebo třpytivé oční stíny. Zvolte matný stín jen o málo odstínů tmavší, než je vaše pleť. Nanášejte na celé horní víčko a podél linie spodních řas. Snížíte tím efekt oteklých očí.
  • Odolejte nutkání nanášet větší množství krému. Příliš mnoho krému vede ke svědění pokožky a k otoku v oblasti očí.
  • Dejte si pod hlavu polštář navíc. Výše položená hlava napomáhá předejít zbytečnému ukládání tekutiny v okolí očí.
  • Oči můžete zvětšit nanesením tekuté linky na horní víčko těsně podél linie řas. Následně ještě aplikujte hnědý oční stín pod řasy spodního víčka. Pomoci mohou též kleště na řasy. Nádherně vám je nadzvednou a oči budou vypadat větší. Pak je zvýrazněte řasenkou. Nikdy naopak !