🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Pečujete o svoji pleť správně?

tvar-larensKaždý věk vyžaduje odlišnou péči o pleť. Víte jaké účinné látky vyžaduje právě vaše pokožka?

Stárnutí pokožky není jen důsledkem přibývání věku a vrozených faktorů. Je také vyvoláváno škodlivými vlivy v našem životním prostředí. Jak naše pokožka stárne? Pleť ztrácí svou pevnost, drobné rýhy se prohlubují a nakonec se mění ve vrásky. Pokožka ztrácí svou pevnost a mladistvý vzhled. Jsme si vědomi skutečnosti, že stárnutí pokožky nelze zastavit, avšak zcela určitě je lze zpomalit a oddálit!

PÉČE O PLEŤ PO 20 LETECH

Čím dříve se s péčí o pleť začne, tím lépe. Samotnou péči o pleť je třeba začít již po dvacátém roku života. Je třeba chránit a hydratovat pokožku, abychom se mohly dlouho radovat z krásné pleti bez vrásek. Mladá pokožka nepotřebuje příliš silné kosmetické prostředky, to ale neznamená, že na ni můžeme nanášet cokoli. Především se pleť musí dobře čistit, hydratovat a zajišťovat její ochranu před UV zářením. Stárnutí pleti ovlivní pozitivně i obsah vitamínů A, C, E a polyfenolů.

PÉČE O PLEŤ PO 30 LETECH

Po třicítce se výrazně snižuje proces obnovy pleti. Ta již má potřebu silnějších preparátů, které zachovají pevnost a zářivost pokožky. Je potřeba sáhnout po krémech, které korigují barevné nerovnosti pleti, pleť rozjasňují, vyplňují drobné vrásky a také je na čase začít s aplikováním čistících peelingů a hydratačních masek. V těchto letech pokožka hůře váže vlhkost a pomalu ztrácí elasticitu. Začínají se objevovat i první hluboké vrásky, které se objeví nejčastěji okolo očí a mezi obočím. Je vhodné vyměnit hydratační krémy za zpevňující. Na večer se stává samozřejmostí aplikovat vhodný noční krém, pleť potřebuje regenerovat a potřebuje dodat výživné látky. Musí se začít dobře pečovat o oční okolí, které ztrácí pružnost, pleť v těchto místech stárne nejdříve a nejrychleji. Je tedy nejvyšší čas pořídit si krém se speciální výživou pro pleť okolo očí.

PÉČE O PLEŤ PO 40 LETECH

Pleť po čtyřicítce ztrácí pružnost, vrásky jsou výraznější, protože se snížila produkce kolagenu a elastinu. Pleť často vypadá jako unavená, mívá šedivý nádech, protože vrchní vrstva pokožky nerovnoměrně odráží světlo. Kolagen hydratuje a napomáhá zpevnění pleti. Zároveň urychluje obnovu vrchní vrstvy pleti, což pomáhá k vypínání vrásek. Vhodné je pořídit si i intenzivní preparáty jako jsou séra nebo ampulky. Vysoce koncentrované účinné látky obsažené v těchto přípravcích se velmi rychle a snadno vstřebávají a působí hluboko v kožních vrstvách. Doporučuje se co 2 dny aplikovat hydratační masku a 1x týdně peeling.

PÉČE O PLEŤ PO 50 LETECH

Zralá pleť po menopauze ztrácí pevnost a správné napětí. Po padesátce se vrásky prohlubují a mění se i barevnost pleti. Je potřebné pořídit si kosmetiku se silnými omlazujícími účinky. Rychle se snižuje množství kolagenových vláken a elastinu, buňky pleti jsou daleko hůře vyživovány. Pleť musíme večer a ráno vyčistit čistícím krémem či pěnou v závislosti na typu pleti. Pleť bychom měli hydratovat večer i ráno a pečovat o ni séry a kvalitními krémy bez obsahu vody. Tyto přípravky vykompenzují sníženou činnost mazových žláz. Ráno nemějte strach z použití make-upu, který má výbornou ochrannou funkci (vytváří ochranný štít proti škodlivinám). 2x týdně používejte regenerační a hydratační masky. 1x týdně aplikujte lehký mikrodermální peeling, který nenaruší strukturu pokožky.