🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Proč právě kyselina hyaluronová

_b_386hyaluron-acidVýborně se osvědčila jako aktivní složka kosmetických přípravků pro každodenní použití a dělá v kosmetologii skvělou kariéru jako dokonalý zvlhčovač.

Zdravá, hezká a mladá pokožka = hydratovaná pokožka. Nedostatečná úroveň hydratace má za následek ztrátu pevnosti a pružnosti, vznik vrásek, oslabení jednotné struktury a barevného tónu pleti. Ale jak se účinně a správně postarat o hydrataci pokožky? Využívejte látky vytvořené tak, aby zajistily ideální úroveň vlhkosti, zvláště takové, které nám darovala sama příroda.

Kyselina hyaluronová (Hyaluron acid = HA) dokonalé plní svůj úkol, ale především je to látka, kterou lidské tělo dobře zná, je naprosto bezpečná a velmi dobře snášena. Kyselina hyaluronová je důležitá látka, která zadržuje vodu mezi buňkami a vytváří elastická kolagenová vlákna. Tím dodává pevnost a patřičnou oporu kožním buňkám. Díky tomu, že její schopnost zadržovat vodu je tisíckrát vyšší, než je její vlastní hmotnost, je mimořádně účinná při vyhlazení pleti.

Křížení řetězce kyseliny hyaluronové vyplňuje prostor mezi vlákny kolagenovým gelem a tím podporuje zadržování vody, jako by to byla houba.

Důležité je, aby se v nich vyskytovala ve dvou podobách: vysoko a nízkomolekulární. Vysokomolekulární HA nemá šanci proniknout do hlubších vrstev kůže, ale i na jejím povrchu se najde úkol pro ni. Zachycuje vlhkost z okolního prostředí a vytváří bariéru zabraňující transdermální ztrátě vody a vysušování pokožky, která si díky tomu uchovává hladký, pružný povrch. Nízkomolekulární kyselina hyaluronová účinkuje v hlubších vrstvách kůže. Váže na sebe vlhkost a nabobtná jako houbička utěsňující mezibuněčné prostory a vytlačuje ven “pomačkání” na pokožce.

Co je kyselina hyaluronová?

Spolu s vlákny kolagenu a elastinu představuje základy struktury kůže. Bohužel věkem se její množství snižuje (přibližně po 40 roce života je jí už o polovinu méně) a neblahým projevem je stručně řečeno, stárnutí pokožky. Její vlastnosti spočívají ve spojování vláken kolagenu a elastinu a v mimořádných schopnostech vázat molekuly vody. Její účinek proti stárnutí spočívá také v mobilizaci pokožky k tvorbě vlastní kyseliny hyaluronové, zpomalení rozkladu vláken kolagenu a v antioxidační aktivitě. Tato látka se vyznačuje zmírňujícím, regeneračním účinkem a stimulací tvorby nových kožních buněk. Výsledkem je nezbytná hydratace a hned za ní pružnost, pevnost a hladký, mladistvý povrch pleti.

Účinky kyseliny hyaluronové v pokožce:

  • intenzivně hydratuje pleť
  • dodává pokožce pevnost a hladkost
  • má protivráskové účinky (napučí a vyplňuje tak vrásky a rýhy zevnitř)
  • vytváří vhodné prostředí pro reakce vznikající v pokožce, včetně procesu syntézy kolagenu a elastinu
  • má antioxidační účinky, bojuje proti volným radikálům
  • reguluje dělení a buněčnou obnovu v pokožce
  • má intenzivní protizánětlivé a hojivé účinky, používá se při léčbě kůže poškozené např. popálením
  • připravuje kůži na pronikání a působení jiných kosmetických aktivních složek do její hloubky
  • zlepšuje stav vlasů a pokožky

Hyaluron Serum značky Larens je přípravek s vysokou koncentrací kyseliny hyaluronové (vysoko i nízkomolekulární). Produkt s lehkou, krémově-gelovou konzistencí je obohacen aktivními složkami, jako jsou: komplex peptidů rybího kolagenu, retinol, vitamin E, alantoin, vitamín C, kolagen, skvalen. Sérum má hydratační účinek, váže vodu v pokožce vyplňuje vrásky, vyhlazuje její strukturu, vyživuje a zvyšuje úroveň její pevnosti.

Aplikovaná před krémem v podobě séra, bude účinkovat jako expresní lifting – vypínající, vyhlazující, zlepšující barevný tón pleti. Výborně připraví pokožku na vstřebání aktivních složek krému. Přípravky s kyselinou hyaluronovou se vyplatí používat zejména v zimě, kdy studený vzduch venku, který se střídá se suchým vytápěným vzduchem v místnostech, mimořádně drasticky zbavuje naši pokožku vlhkosti. Aplikace séra s HA na noc jako ultrahydratační maska, přináší úlevu přesušené pokožce, hydratuje ji, zmírní její podráždění a vyhladí nerovnosti.

Co je třeba udělat, aby Hyaluron Serum účinkovalo ještě efektivněji?

Hygroskopická povaha kyseliny hyaluronové vyhledává vlhkost, aby ji vázala a následně jako napučená houbička vyplnila struktury kůže. Pro nejlepší hydratační a omlazující efekty aplikujte přípravek na vlhkou pokožku, nejlépe ošetřenou hydrolátem (rostlinnou vodou) s bohatým složením.