🎁 Slevový kupón ZACATEK = váš první nákup o 10% levněji! 🎁

Make-Up ... Jak na to?

_b_443make-upChcete vždy vypadat perfektně? Určitě ano! První podmínkou je skvěle padnoucí make-up.

Ale co všechno by tedy měl dokonalý make-up umět a jak si vybrat z nepřeberného množství ten pravý a nejvhodnější?

Dnes Vám poradíme, jakým způsobem dosáhnete dokonalého vzhledu, který je v souladu s vaší osobnosti i s vaším vkusem.

Každá cesta začíná prvním krokem a tak i my musíme nejprve určit, k jakému podtónu pleti se řadíme – studený nebo teplý? Překvapivě snadno a rychle tomu přijdeme na kobylku – a to přiložením zlatého a stříbrného šperku k obličeji. 

První krok jsme udělali, ale hned na nás vybafne další otázka - mám vybrat make-up tekutý? Nebo raději kompaktní? Nebo snad silně krycí? Výběr musí být naprosto přesný, nechceme přece vypadat jako indián na válečné stezce :-).

Ale buďte bez obav, i tento problém vyřešíme velmi snadno. Udělejte výraznou čáru na hřbetu své ruky a přiložte ji k obličeji. Jestli vám vyhovuje právě tento odstín, vidíte na první pohled. Dále udělejte další výraznou čáru na hraně čelisti a zkontrolujte, zda barva souhlasí. Jestli jste vybrala správně, tak tato čára splyne s vaší pletí. Ale pozor! Abyste mohla správně posoudit odstín, je nezbytné porovnat vše na denním světle.

Tekutý make-up

Použijte pro sjednocení pleti, neboť tekutá textura se snadno roztírá. Make-up nanášejte na pleť houbičkou, štětečkem nebo prostě konečky prstů.

Kompaktní make-up

Má podobu pudru, na pleť ho nanášejte štětečkem nebo houbičkou. Na pokožce zanechává jemně hedvábný vzhled a skvěle zakryje lesklou pleť.

Krycí make-up

Jestliže má vaše pleť drobné dermatologické nedostatky (začervenání, pigmentové skvrny, pupínky, rozšířené žilky,…) pak je pro vás vhodný silně krycí make-up. Tento přípravek je malinko hutnější a tak s jeho aplikací velmi, velmi opatrně.

Na mastnější pleť použijte make-upy, které ji zmatní, aby se tolik neleskla, tedy takové, které mají silnější krycí schopnosti. Suché pleti bude prospěšný tónovací make-up s minerálními pigmenty, který sjednotí barvu, pleť, rozjasní a navíc ještě důkladně hydratuje. A konečně, jestli vám již v obličeji nezadržitelně přibývají vrásky, sáhněte po make-upu obsahujícím aktivní vyživující složky.